Ghid de achiziție Router Wireless

Un router este o investiție pe termen lung. Unul foarte ieftin va fi depășit de situație în maxim 2 ani, iar unul foarte scump nu își va justifica prețul. Un router wireless util trebuie să aibă următoarele caracteristici: Gigabit, Dual-Band & AC.

Gigabit

 

Ethernet Gigabit

Suntem în era tehnologiei. Avem 4k pe Youtube, Netflix, Streaming video și multe altele. Abonamentele sunt extrem de ieftine. Chiar dacă momentan ai un abonament de 100mb, trebuie să te gândești și la un eventual upgrade.

Dual-Band & AC

Dual Band

Un router wireless de calitate trebuie să folosească benzile de 2.4 și 5 GHz (Standard AC) simultan. Banda 2.4GHz acoperă o arie foarte mare, dar viteza nu este de cea mai bună calitate. Banda 5GHz are o arie mai restrânsă, dar viteza este similară cu cea de pe fir.

Funcții suplimentare – router wireless

Cloud

Prin conectarea unui Hard disk extern la router poți avea propriul tau cloud, poți viziona filme în rețea, poți să salvezi direct pe hard-ul extern torente sau orice altceva. Acum nu mai este nevoie să plătești lunar pentru mai mult spațiu de stocare online. Pentru a fi mai eficient energetic și a nu alimenta separat hard disk-ul extern, folosește o versiune de 2.5″.

VPN

Funcția de VPN server este utilă atunci când dorești să navighezi în siguranță în locurile publice. Odată ce te conectezi la o rețea fără parolă sau parola este dată de localul respectiv, acea rețea poate fi supravegheată. Cu siguranță nu dorești să împarți datele cardului, parolele de acces pe anumite site-uri cu ceilalți. VPN crează o conexiune criptată între tine și router-ul de acasă. Astfel, oriunde ai fi, poți naviga liniștit și face plăți în siguranță folosind rețeaua de acasă.

Print Server

Poți conecta imprimanta direct la router fără a mai ocupa usb-urile de la laptop/desktop și o poți folosi pe toate dispozitivele din rețea.

Router wireless cu funcții suplimentare:

Router Wireless ASUS RT-AC66U

Router Wireless Asus RT-AC68U

Router Wireless Asus RT-AC86U

Acces Point

Acces Point-urile sunt foarte utile atunci când vine vorba de semnal bun în toată casa. Cele mai des întâlnite probleme se găsesc la bloc, unde semnalul este diminuat datorită pereților de rezistență. Acces Point-urile sunt mult mai mici decât un router și pot fi ascunse cu ușurință într-o priză.

Acces Point

 

Range Extender TP-LINK TL-WA850RE

Acces Point TP-LINK RE355

Power Over Ethernet (PoE)

Power Over Ethernet PoE

O funcție foarte utilă pe switch-uri. Practic anumite dispozitive primesc curent electric direct prin mufa de internet fără a mai fi necesar un alt fir. Este o opțiune excelentă pentru o cameră de supraveghere IP, anumiți senzori sau chiar un acces point. Salvează costurile la energie electrică pentru dispozitivele mici și reduce dificultatea de a ascunde cablurile.

PoE TP-LINK TL-PoE200

Switch Netgear GS110TP, ProSAFE 8 porturi Gigabit POE, 2 Gigabit Fiber

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *