OnePlus 5

S-a lansat OnePlus 5, primul telefon cu 8GB RAM. Un telefon foarte capabil ce țintește produsele de top cu un preț accesibil tuturor. După succesul avut cu generația anterioară, fiind compania ce oferă primul telefon de pe piață cu 6GB RAM, aceștia au vrut și mai mult și au mai adăugat 2GB. OnePlus a avut mereu telefoane excepționale la un preț scăzut. Strategia lor a fost simplă. Fără a investi în publicitate, au vândut telefoane cu specifiicații bune la jumătate de preț. Singura lor promovare a fost review-urile utilizatorilor entuziasmați.

OnePlus 5

Ecranul

Deși majoritatea telefoanelor au ecranele QHD, ba chiar sunt unii ce oferă și 4k, OnePlus 5 a făcut un pas înapoi și au pus pe telefoane un ecran amoled 1080p de 5,5 inchi. Din punctul meu de vedere pasul înapoi este doar pe hârtie. Deși densitatea pixelilor este mai mică, diferența dintre ecranul actual și altul cu o densitate mai mare de pixeli nu este sesizabilă în utilizare. În plus oferă un consum de energie mai scăzut. Ecranul este unul de calitate și oferă culori vibrante pline de contrast, inclusiv acel negru „pur” specific ecranelor bune.

Bateria

OnePlus 5 Samsung Galaxy s8 Baterie

OnePlus 5 Samsung Galaxy s8 Baterie

Față de OnePlus 3T care avea 3400mAh, acesta are doar 33000mAh, însă datorită tehnologii noi duce fără probleme o zi. Am făcut și un mic test a bateriei unde am vizionat un videoclip Full HD de 90 de minute pe youtube la luminozitate maximă. OnePlus 5 a pierdut doar 12% din baterie, Oneplus 3T doar 13%, iar Samsung Galaxy S8 19%. Recomand luminozitatea automată pentru o mai bună performanță a bateriei. Încărcarea se face prin Dash Charge, O tehnologie mult mai rapidă față de Adaptive fast Charging de la Samsung Galaxy S8. În doar jumătate de ora de încărcare OnePlus 5 a acumulat 58% (1914mAh), pe când Samsung Galaxy S8 a acumulat doar 39% (1170mAh).

Camera

OnePlus 5

Modelele anterioare au fost criticate la acest capitol pentru lipsa de inovație. OnePlus 5 vine cu o cameră de 16MP pe față și 2 camere de 16MP respectiv 20MP pe spate cu senzori fabricați de Sony. Excelează în poze clare și au un zoom excelent. Desigur, zoom-ul nu se compară cu cel al unui DSLR, dar este util atunci când doriți să fotografiați obiecte care sunt departe.

OnePlus 5 128GB Stocare 8GB RAM

OnePlus 5 64GB Stocare 6GB RAM

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *