Imprimanta multifuncțională wireless

Imprimanta este un accesoriu util, fie că ești elev / student, fie că o folosești într-o firmă. Deși pare un accesoriu simplu, el trebuie ales în funcție de modul în care este folosit.

imprimanta multifunctionala brother dcp t700w cu sistem ciss

Imprimanta Inkjet

cartuse imprimanta Inkjet

Sunt acele imprimante bazate pe tuș lichid. Inițial sunt destul de ieftine, dar în timp investiția crește. Încărcatul cartușelor este destul de scump, iar la un moment dat tușul se usucă și trebuiesc achiziționate noi cartușe. Costul cartușelor poate ajunge uneori pană la de două ori mai mult decât imprimanta. Sunt unele modele care nu te lasă să folosești un cartuș dacă celălalt e uscat sau lipsește. Sunt proiectate în așa fel încât să cumperi cartușe la nesfârșit.

Imprimanta Laser

Sunt imprimantele cele mai bune privind raportul calitate preț. Cartușul conține un praf numit toner. Tonerul este o cerneală uscată ce ajută la printare.

Modul de funcționare este superior imprimantelor inkjet. Laserul proiectează pe foaia de hârtie ceea ce trebuie printat cu o sarcină negativă. Apoi praful este reținut pe proiecție datorită sarcinii pozitive, iar la final totul este așezat pe foaie prin încălzire.

Imprimantă laser monocrom (alb negru)

Imprimantă laser color

Întreținerea imprimantei laser

imprimanta cartuse toner cip

La consumarea cartușului, recomand încărcarea acestuia acasă pentru a economisi cât mai mult. Tot ce trebuie să faci este să dai comandă de toner și cip compatibile cu imprimanta. Cip-ul se înlocuiește foarte ușor, iar atâta timp cât printarea funcționează, nu este necesar să fie schimbat. Atunci când imprimanta începe să scoată șters, are nevoie de toner. Aici intervine partea puțin mai dificilă deoarece cartușul trebuie dezasamblat, totuși e mai simplu decât pare. Tot ce trebuie să faci este să desfaci cartușul, să agiți toner-ul în tub pentru a-și mări volumul, și să-l torni încet în cartuș. Ideea este că nu trebuie încărcat până la maxim deoarece riști să rămâi cu praf pe banda magnetică și să scoată cu dungi.

Conectivitate

wirelesse wi-fi direct imprimanta wireless

O imprimantă ușor de folosit trebuie să fie wireless, să o poți conecta la computer, laptop sau telefon cu sau fără ajutorul router-ului.

Totuși dacă imprimanta nu dispune de o mufă ethernet sau funcții wi-fi, ea poate fi folosită în rețea cu ajutorul unui router bine ales.

Recomand Multifunctional laser monocrom Samsung Xpress M2675F pentru foi alb negru, iar pentru imagini color un Multifunctional inkjet HP Deskjet Ink Advantage 5075 All-in-one. Iar dacă depinzi atât de mult de o imprimantă care scoate color, merită o investiție în Multifunctional laser color HP LaserJet Pro MFP M477FDW Wireless care scoate 4000 copii/luna, iar investiția ți-o vei recupera în timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *