Cum sa faci un rig – mining systems

Mining-ul joacă un rol important pe piața crypto, deoarece susține tranzacționarea monedelor. Astfel fiecare miner este plătit în funcție de puterea de procesare pe care o oferă. O putere de procesare mare, venita de la rig-uri puternice, va susține mai multe tranzacții, iar veniturile lunare vor fi mai mari. În momentul de față sunt hale întregi pline cu astfel de rig-uri, dar pe piață mai este loc de încă pe atât. Numărul minerilor este în continuă creștere deoarece mulți oameni văd o oportunitate de a avea un venit pasiv.mining blockchain

Rig-ul nu trebuie sa fie extrem de performant, ci să aibă minimul de componente necesare pentru a funcționa, iar o bună parte din investiție să fie centrată pe plăcile video.

Unitate de stocare

Pentru început avem nevoie de o unitate de stocare. Dacă nu aveți prin casă un hard disk mai vechi pe care să țineți sistemul de operare, recomand un ssd de 60GB. Este mai ieftin decât un hard disk nou și este ideal pentru rig-ul dumneavoastră. Calculatorul se va deschide și mișca rapid, iar memoria este mai mult decât suficientă pentru a susține un astfel de sistem.

Solid State Drive

Recomand: Solid-State Drive Silicon Power sau Solid-State Drive Teamgroup L7 EVO

Placa de bază

Trebuie să aibă mai multe slot-uri PCI Express. Numărul de slot-uri este echivalent cu numărul de plăci video conectate. Recomand un Gigabyte H110-D3A deoarece este stabilă și susține 6 plăci video simultan. Iar pentru cei ce vor mai mult, pot încerca un Riser Card Mining 4 în 1 PCI-Express. Este o placă PCI-E cu 4 ieșiri usb 3.0. Fiecare usb poate susține o placă video cu un alt riser.

Placa de baza

Procesorul

Socket-ul trebuie să corespundă cu modelul plăcii de bază aleasă anterior. Recomand Intel Pentium G4400. Este rapid și eficient. Are și o placă grafică care va susține un monitor, în timp ce plăcile video sunt ocupate cu minatul.

RAM

RAM

Memoria RAM trebuie să fie compatibilă cu placa de bază, conform modelului ales. Recomand: Zeppelin 4GB DDR4

Sursa

Un rig are nevoie de o sursă de calitate. Dacă sursa pică, celelalte componente pot fi grav afectate.

Recomand:

Sursă modulară Corsair 850W

Sursă modulară Seasonic 850W

Sursă modulară Corsair 1200W

Sursă modulară Seasonic 1200W

Plăci GTX 1060 GTX 1070 GTX 1070 Ti GTX 1080 GTX 1080Ti
Consum maxim 120W 150W 180W 180W 250W

Restul sistemului trebuie să rămână cu vreo 350W

Plăci video

Plăcile video sunt cele care fac toată treaba, ele sunt baza rig-ului. Pentru a avea o durată de viață cât mai mare, primul lucru la care trebuie să ne uităm este sistemul de răcire. O placă care merge constant cu 60°C in full load va avea mereu o durată de viață mai mare față de una care are constant 90°C în aceleași condiții. De aceea recomand plăcile video cu 3 ventilatoare, au o răcire mai bună.

nvidia

Lista plăcilor recomandate GTX 1060

Lista plăcilor recomandate GTX 1070

Lista plăcilor recomandate GTX 1070 TI

Lista plăcilor recomandate GTX 1080

Lista plăcilor recomandate GTX 1080 TI

Risere

Sunt dispozitive mici care permit distanțare plăcilor video și transformă slot-urile de pe placa de bază din PCI-E x1 în PCI-E x16.

riser

Placa Riser Card mining Bitcoin PCI V006C compatibil PCI-E Express 1X-16X cablu USB 3.0

Dacă aveți prin casă un sistem gata făcut și doriți să adăugați mai multe plăci video la el, recomand un Riser Card Mining 4 în 1 PCI-Express și alte 4 Risere pentru a conecta plăcile video.

placa riser

Profit

Am atașat niște link-uri de pe nicehash pentru a avea o idee despre cât produce una din următoarele plăci : GTX 1060GTX 1070GTX 1070 TIGTX 1080GTX 1080 TI.  Valorile din aceste calculatoare sunt un punct de reper. Ele pot să scadă sau să crească. Suma investită este recuperată în jurul unui an de zile. De aceea sursa și sistemul de răcire al plăcilor video trebuie să fie extrem de bune, pentru a rezista în timp.  Nu recomand sisteme second hand. Rig-urile alea au fost puse la muncă, poate și cu surse nu foarte calitative. Există o probabilitate foarte mare să ți se strice placa video și să pierzi absolut toți banii. Oamenii cumpără plăcile video, iar după ce și-au recuperat investiția și au scos și profit, încearcă să vândă plăcile vechi și să-și cumpere altele noi. Plăci mai performante care vor aduce profituri mai mari. Plăcile sunt puse la vânzare după ani de zile cand începe să se strice una câte una.

De asemenea, monedele minate încearcă să le scoți odată la 2-6 luni. Urmărește piața și încearcă să scoți un preț cât mai bun pe ele. Asta îți va aduce profituri mai mari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *